Kdo jsme ?

Asociace pro podporu a rozvoj české hračky, z.ú.  je založena za účelem provozování společensky a hospodářsky prospěšné činnosti se zaměřením na koordinaci a spolupráci výrobců hraček a dětského vybavení, organizací zabývajících se vývojem a výzkumem, designérskou prací a jinými aktivitami ve smyslu § 402 zákona č. 89/2012 Sb.

Cílem je podpora lokální výroby a snaha o vytvoření multiplikačních efektů, rozvoj aktivit v obcích, městech, mikroregionech ČR.

Hlavní činnosti činnosti ústavu

• poskytujeme a zprostředkováváme služby týkající se informačního, obchodního, technického, výzkumně-vývojového a technologického charakteru v souladu s potřebami a požadavky výrobců, a to jak na území ČR

• organizujeme a zajišťujeme účast na tuzemských a zahraničnich tématických veletrzích, konferencích a dalších podobných akcích

• uplatňuje zájmy výrobců v zahraničí spoluprací s obdobným seskupeními - pomáháme navazovat přímé vztahy českých a zahraničních podnikatelských subjektů

• osvětové, poradenské, výzkumné, publikační a vzdělávací činnosti v oblasti podpory zpracovatelské výroby

• spolupráce, podpora a rozvoj obcí, měst, mikroregionů, místních akčních skupin a lokálních firem působících v oblasti řemesel a tradiční výroby

Usnesení o vzniku ústavu vydal Krajský soudu v Hradci Králové na návrh zakladatele, kterým je firma Česká hračka, s.r.o,  Ústav byl zapsán dne 7. července 2017 pod spisovou značkou U145.

Vedlejší činnosti činnosti ústavu

• vypracovávání specializovaných analýz, studií a odborného poradenství pro firmy i občany

• reklamní činnost, mediální servis a marketing

• zprostředkování a zajištění vlastních služeb a výrobků souvisejících s předmětem činnosti ústavu

• činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců

• pořádání odborných kurzů, školení, a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnost

• činnost účetních poradců, vedení účetnictví a vedení daňové evidence

Třetím pilířem aktivit ústavu je ČLENSKÁ SEKCE , jejímž smyslem je vytvářet spojení mezi praktickou výrobou, výzkumem a vývojem, politikou, podnikáním a nevládním sektorem.

Asociace pro podporu a rozvoj české hračky, z. ú.